Takläggare Södertälje

Värdehöjande tak som håller i längden | 073-503 87 24

Takläggare

Se på ditt tak – andra gör det

Slott, herrgårdar och naturligtvis bostadshus. Det finns många vackra byggnader över hela landet där taket spelar en viktig roll för hur hela byggnaden uppfattas. Ett risigt tak kan göra att ett hus som i övrigt är i gott skick ser slitet ut. Riskabelt är det också då läckande tak hör till en av de faktorer som utgör en risk för stora skador på huset. Det räcker med mindre hål eller springor för att väta ska kunna ta sig in och ge upphov till röta eller mögelskador. Ett helt tak är därför oerhört viktigt för att huset ska vara tryggat. Det handlar alltså inte enbart om estetik, även om den givetvis är viktig, utan mycket om att hitta ett tak som skyddar byggnaden väl mot vädrets makter.

Tak som håller länge

Vilket takmaterial man önskar använda handlar dels om smak och om hur husets konstruktion ser ut. Det klassiska tegeltaket har hängt med länge av en god anledning. Det är slitstarkt, säkert och materialet håller i över hundra år om man tar hand om takpannorna och ser till att byta ut underliggande lager såsom tätskikt och läkt vid behov. Många väljer idag att lägga betongpannor då dessa är aningen mer kostnadseffektiva samtidigt som de ger ett resultat som påminner om lertegel och finns tillgängliga i ett flertal olika färger.

Moderna papptak å andra sidan har stora fördelar i och med att de är lättare. Har du ett hus med en svagare takkonstruktion är papptak det givna valet. De nya varianterna håller länge och kan även läggas på tak som är platta eller har en väldigt liten taklutning. Kort sagt så finns det för- och nackdelar med alla material. Vi föreslår att du bokar ett möte med en av våra kunniga takläggare för att utvärdera vilken lösning som kan passa för just din byggnad. Ett som är säkert är att det lönar sig att välja bra material och kunniga hantverkare när det är dags att lägga om taket eller göra en takrenovering. Taket är en långsiktig investering och inget som man ska slarva med av de skäl som vi angav ovan.

Kom ihåg taksäkerheten

Något som många beställare av nya tak glömmer bort att ta med i beräkningarna är taksäkerhet. Om du har någon form av eldstad i bostaden finns det krav på att det ska finnas takstegar för att sotaren ska kunna utföra inspektioner. Men även du själv kan ha stor nytta av fasta stegar för att kunna komma upp på taket och skotta snö eller utföra inspektioner av takets skick. Snörasskydd är också viktiga, särskilt om du har ett hus som står nära en allmän väg. Vi ger dig gärna förslag på passande lösningar och kan hjälpa dig med både leverans av material och installation när du anlitar oss som din takläggare.

Kvalitativa tak som håller länge!