Takläggare Södertälje

Värdehöjande tak som håller i längden

Takläggare

Se på ditt tak – andra gör det

Kyrkor, slott, herrgårdar, lusthus och naturligtvis bostadshus. Många vackra byggnader har fått sitt speciella utseende med hjälp av ett rejält och välgjort plåttak. Falsade plåttak, där skruvarna fäster plåten och sen döljs in under själva plåtmaterialet är vida kända som mycket pålitliga och eleganta tak. Inte så konstigt med tanke på att falsade plåttak ger unika möjligheter att bygga efter ovanliga mått och förutsättningar.

Risk för väta minimeras

I och med att skruvarna byggs in under den skyddande plåten minimeras risken för att väta ska komma åt konstruktionen och därmed klarar den här typen av tak vädrets hårda påfrestningar mycket väl. Det kan mycket väl bo ett par generationer under samma falsade plåttak utan att det behöver bytas.

I dag finns stålplåtstak som går att skräddarsy efter kundens begäran. Du som vill satsa på ett riktigt rejält tak kan alltså måttbeställa hos oss på Villatakexperten efter dina egna förutsättningar och få ett tak som du aldrig behöver byta. Du hinner helt enkelt inte slita ut det under ett liv. Det är också därför hyresvärdar och fastighetsägare bakom offentliga byggnader gärna väljer falsade plåttak. Materialet och byggtekniken är en garanti för att taket inte behöver bytas på många decennier. Ett tryggt och säkert val, en riktigt god investering på lång sikt. På Villatakexperten har vi lång erfarenhet av att lägga tak i stålplåt.

Lång garanti på plåttak

Mindre hus kan naturligtvis också ha falsade plåttak, lusthuset intill en herrgård är ett bra och tydligt exempel på hur vackert det kan vara. Men till mindre hus är det annars vanligt med tegelpannor. I dag finns plåttak som mycket väl ger intrycket av att vara gjort av just tegelpannor. Det finns plåtskivor som imiterat pannornas vågliknande form på ett mycket naturtroget sätt. Det är troligt att du redan har sett ett sådant tak - utan att ens förstå att det var en imitation du fäste blicken vid.

Tegelpannornas speciella form signalerar något trivsamt och rejält för många av oss. Med hjälp av ett plåttak som återger tegelpannornas form på ett mycket trovärdigt sätt, får du både ett tak som klarar hårt slitage och ett vackert tak som du kan njuta av i många år.

Plåttak håller länge

Du som ska byta tak vill förstås aldrig behöva göra det sen igen. Väljer du ett tak byggt av plåt slipper du oroa dig. Det är dessutom bra för miljön att tänka långsiktigt när vi i dag väljer byggmaterial. Med ett tak av plåt blir intervallerna mellan servicen glesa. Du behöver inte oroa dig och klättra upp på taket många gånger i ditt liv. I dag går det till exempel att få en riktigt lång teknisk garanti för ditt stålplåtstak - så långt som ett halvt sekel!

 

Kvalitativa tak som håller länge!